Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Een geslaagde Yard Sale! Keer op keer!

Eens per maand verandert Zuid West in een gezellige planten- en vintagemarkt. Op de Yard Sale koop je goedkope en tweedehands planten van De Tuinen Van en hangen Yesteryears kledingrekken vol met de mooiste vintageparels. Hier vind je alles wat het millennialhart begeert. Tijd om kennis te maken met Yard Sale-oprichter Tim Schoordijk & zijn vriendin Lôti Diallo.

Hoe zijn jullie tot het idee gekomen om een Yard Sale te organiseren?

“De loods van Zuidwest is begonnen als distributie en verkoop punt van de Tuinen van. De Tuinen Van doet alles met interieurbeplanting voor bedrijven, tuinaanleg voor particulieren en plantenverhuur voor evenementen. Elke maand zijn er wel planten over van projecten die we voor een prikkie verkopen op de Yard Sale. Tijdens corona begon de samenwerking met Yesteryears vintage in een winkel op de Prinsengracht met planten & vintage kleding, Dit bleek een goede formule. Hierdoor begonnen we ook de maandelijkse sale vanuit de loods te organiseren, die telkens een stukje beter en bekender begint te worden. Hier zijn inmiddels food & drinks, en regelmatig ondernemers te gast met spannende producten.”

“Ons publiek varieert van jonge meisjes die een bloesje kopen en naar kleine, schattige cactusjes speuren tot complete gezinnen die binnenbomen in hun auto proberen te schuiven.”
En waarom in de loods van Zuid West?

“Zuid West is een plek die ons de ruimte en support geeft om de maandelijkse markt te organiseren. Daarnaast zit er in de loods een leuke mix van ondernemers, waardoor ‘t dagelijks leven goed is.”

Hoe was de eerste editie?

“Die was na de lockdown. Die was best rustig, er kwamen niet heel veel mensen op af.  Iedereen was nog een beetje bang om erop uit te gaan. Dat is nu gelukkig wel anders. Elke maand weer is het supergezellig.”

Hoeveel edities zijn jullie nu verder? Hoe is de Yard Sale gegroeid ten opzichte van de eerste keer?

“We zijn nu bij editie 14 aanbeland. We zien de bezoekersaantallen elke editie groeien. Dat motiveert: we gaan gestaag elke maand verder.”

Veel huurders van Zuid West komen even buurten. Hoe is de sfeer in de loods?

“De sfeer is supergoed. Dat hebben we ook zeker te danken aan Temporary Palaces. Zij hebben in het begin een leuke selectie gemaakt van gelijkgestemde ondernemers waardoor we nu samen een mooie plek hebben om te werken. De vrijdagmiddagborrels zijn de momenten waarop we even tegen elkaar kunnen zeggen dat we lekker bezig zijn. Soms zijn we allemaal druk en schieten de borrels er wel eens bij in. Maar als ze dan weer spontaan ontstaan, zijn het weer hoogtepuntjes.”

En kun je nog iets meer vertellen over de Yard Sale? Wie komt er op af?

Er komt een zeer gemêleerde mix op de sale af. Wat ze gemeen hebben is dat ‘t allemaal liefhebbers zijn van planten en vintage. En om eerlijk te zijn: dat zijn vaak positieve mensen. Al met al hangt er een ontspannen sfeertje: er wordt veel gelachen, er is catering van Jaim&Zo en je kunt koffie en baksel halen bij Kohi koffie. De Yard Sale is gewoon een heerlijke weekendbesteding!”

Hoe zien jullie de Yard Sale voor je in de toekomst? Nog groter en meer deelnemers?

“We zijn de ervaring van de sale aan het optimaliseren: wat heb je allemaal nodig om een gezellige zaterdag of zondag te hebben? Planten, kleding, eten, drinken, spelletjes, een fotobooth en ga zo maar door. Dat willen we de komende maanden en jaren perfectioneren. Verwacht dus een uitgebreidere, nóg gezelligere Yard Sale!”

Kom je bij ons buurten op de Yard Sale? Vinden oprichters Tim en Lôti meer dan gezellig. Je bent elke maand welkom voor plantenparels, vintage-goodies en gezelligheid met koffie + iets lekkers.

Yard Sale

Zaterdag 26 november: 11:00 – 16:00 uur

Zondag 27 november:  12:00 – 16:00 uur

Boek hier je gratis tijdsslot!


Zuid West
Overschiestraat 188a, Amsterdam

Gratis parkeren

Neem zelf een tas mee!