Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

aardig amsterdam

Bij aardig amsterdam kun je terecht voor branding, design en development. Superbelangrijk: elk project van deze digital design studio dient het gemeenschappelijk belang. We gingen op bezoek bij mede-oprichter Jeroen Smits in hun paleis in Bureau Riga.

Jullie bedrijf heet 'aardig', kun je dat eens uitleggen?

“De naam slaat op de digitale wereld die helaas vaak bol staat van commercialisatie. Initiatieven die ertoe doen, die positieve impact maken, die blijven vaak te onzichtbaar. Onze studio maakt daar verschil in. We creëren digitale oplossingen op een visueel onderscheidende en technisch slimme manier. Dat doen we met een in-house-team van freelance ontwerpers en ontwikkelaars.”

“Zonder enige ondernemerservaring zijn we met z’n tweeën in het diepe gesprongen.”
Wanneer is het idee ontstaan om aardig op te richten?

“Corné en ik zijn middelbareschoolvrienden. Voordat we aardig begonnen, studeerde hij en werkte hij als freelancer voor verschillende projecten bij Bravoure, ook een digital agency. Hij merkte dat de vertaling van branding naar websites vaak verloren gaat. Het idee was dus om deze twee hand-in-hand te laten gaan om tot het beste resultaat te komen. Zelf werkte ik al een paar jaar in een job waar ik niet gelukkig was. Covid was een versneller van ontevredenheid voor ons beiden: ik liet mij omscholen richting digitale marketing. Vervolgens stelde Corné voor om samen aardig te beginnen. Zonder enige ondernemerservaring zijn we met z’n tweeën in het diepe gesprongen, eigenlijk.”

Hoe zijn jullie terechtgekomen bij Temporary Palaces?

“Via-via en op Funda. We werken veel samen met Tosti Creatives, die al bij jullie zaten in Lokaal Lokaal. zij vertelden over Temporary Palaces. Even later spotte ik Temporary Palaces toevallig zelf tijdens een zoektocht op Funda. Na een bezichtiging werd het goede gevoel snel bevestigd.”

“We zochten naar een plek die we eigen konden maken.”
Wat sprak jullie aan in Bureau Riga? En de sfeer?

“We werkten voorheen op een kantoorplek waar we de ruimte deelden met drie bedrijfjes. Dat was best afleidend. Per project stellen we elke keer het juiste team van freelancers samen. Daarvoor hadden we op een gegeven moment een eigen, grotere ruimte nodig. We zochten daarnaast ook naar een plek die we eigen konden maken.”

En hoe zit het met de indeling van jullie kantoor? Is het paleis al af?

“Is een paleis ooit af?”  🙂

Moesten jullie iets of iemand overtuigen om bij ons te huren?

“Nee, we waren op slag verliefd op de ruimte.”

“We geloven in de no/low-code beweging, dat wil zeggen dat je niet alles continu opnieuw hoeft te ontwikkelen.”
Op welke projecten zijn jullie het meest trots?

“Oeh, dat zijn drie projecten waarvoor we de branding, het design en de development op ons hebben genomen. De eerste is homeup.nl, een woningplatform voor starters waar koopwoningen voor een vaste prijs worden aangeboden. De tweede is welzijndiemen.nl, een welzijns organisatie die voor meer verbinding zorgt in Diemen door aanbod van 400+ activiteiten per maand. En de derde is debildungacademie.nl, een stichting die het Nederlandse onderwijs op zijn kop wilt zetten door persoonsvorming (Bildung) voorop te stellen en het lesprogramma vanuit studenten vorm te geven.”

Wat is jullie droom? Waar willen jullie heen met aardig?

“We geloven in de no/low-code beweging, dat wil zeggen dat je niet alles continu opnieuw hoeft te ontwikkelen. Daarnaast willen we in de toekomst nog meer maatschappelijk verantwoordelijke initiatieven en organisaties helpen om mensen online te bereiken en ze ze vervolgens offline in beweging te brengen.”

Keertje kennismaken met de mensen achter aardig? Digitaal kan dat hier. En analoog kan dat op locatie in Bureau Riga. Ze bijten niet, zijn zelfs erg gezellig.