Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Borisov

Remi en Stijn creëren fijne plekken en sferen met Borisov. Daarin is dit duo veelzijdig: bij Bureau Riga runnen ze zowel een architectenbureau als bar. De één tot aan de bureaustoelen in ‘t grijs, de ander knus, losjes en vol design. Twee contrasterende ruimtes, met als inspiratie oeroude Chinese dualiteit: yin en yang. 

‘We zitten in het ongepolijste stukje van de Houthavens, onze bar sluit hier op aan qua sfeer. Zo is het architectenbureau meer als focuszone ingericht: weinig afleiding, alles is grijs, tot aan de bureaus en bureaustoelen toe. De bar is juist voor vormgegeven voor ontmoeting en gezelligheid. 

“Nog op ons wensenlijstje: een bos met perenbomen op ons terras waar we zelf cider van gaan maken en zo nog 100 andere ideeën.”

Zoals we de ruimtes aantroffen was het eigenlijk een vrij standaard kantoor: lage systeemplafonds, vinyl op de vloer en alles opgedeeld in hokjes. We hebben de plek echt een make-over gegeven. Eerst alle wanden en plafonds eruit, toen alles grijs geschilderd en vervolgens hebben we de ruimte opgevuld met objecten: gekromde houten wanden, een marmeren bar van zes meter lang en een grote blauwe maquettetafel. Ook hebben we de ruimte volgezet met designmeubels die we nog hadden liggen en hebben we de naam van onze bar in letters met een lengte van twee meter per stuk op de gevel geplaatst.

Nu we zicht hebben op een langere huurperiode willen we onze ruimtes nog mooier maken. Op het verlanglijstje: een RVS-opslagkast, een verrijdbare leestafel in de bar, een wenteltrap naar de eerste verdieping, een tegeltableau, een bos met perenbomen op ons terras waar we zelf cider van gaan maken en zo nog 100 andere ideeën.

We zitten in het ongepolijste stukje van de Houthavens, onze bar sluit hier mooi op aan qua sfeer. Zo is het kantoor meer als focuszone ingericht: weinig prikkels, alles is grijs, tot aan de bureaus en bureaustoelen toe. De bar is juist voor ontmoeting en gezelligheid, hier is ‘t iets losser qua sfeer. 

Ondertussen merken we dat ook de buurt ons weet te vinden – als werkplek, of gewoon voor de gezelligheid. We zijn namelijk de hele week open, voor koffie en lunch. Ook onze medehuurders maken veel gebruik van de bar. We hebben bij Riga al veel leuke contacten opgedaan, en zelfs al wat werk binnengehaald voor het architectenbureau. Borisov is echt een ontmoetingsplek geworden: voor de buurt en voor onze eigen buren!’ 

Kom langs bij Borisov voor eten, drinken en feest in de Houthavens. Stijl en sfeer proef je alvast via @borisov.amsterdam – alle dagen per week geopend.