Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!

Enerzien

Enerzien verandert bedrijfspanden, agrarische bedrijven en woningen in future-proof energiehubs. Met hun systemen kun je zelf energie opwekken, delen en opslaan. Oprichter Rens Smal laat met zijn team vanuit Noordkant zijn/haar/diens licht schijnen over tientallen cases. And counting.

“Als wij groeien, is er in Noordkant voldoende flexibiliteit om door te groeien.”
Wat doet Enerzien precies?

Enerzien bestaat uit meerdere expertises. Zo werken we aan vraagstukken over grootschalige opslag van elektriciteit in batterijen. Maar ook adviseren we bedrijven hoe het opwekken en verbruik van energie in hun gebouwen beter op elkaar kan worden afgestemd. Daarnaast vragen bijvoorbeeld gemeenten of grote ondernemingen ons regelmatig om hulp als hun elektriciteitsnet vol zit. We zoeken dan innovatieve oplossingen om toch meer ruimte te creëren. Zodat zij kunnen blijven verduurzamen en groeien.

Wat vinden jullie het meest geweldige, fantastische aan jullie bedrijf?

“Wij geloven sterk in het integrale energiesysteem. Een systeem waarin iedereen kan bijdragen door middel van energie opwekken, delen, opslaan en balanceren.  Van een centraal systeem naar een decentraal systeem. Zo krijgt iedereen regie over eigen energie. Het is ontzettend gaaf om hier elke dag een bijdrage aan te leveren en met eigen ogen te zien dat het systeem begint te veranderen.”

Hoe kwamen jullie bij Temporary Palaces terecht?

“Via Funda in business. We zagen een leuke advertentie en dachten dit kan wel eens een mooie plek voor ons zijn.”

Wat spreekt jullie aan in de Noordkant?

“We zochten een plek die inspireert. En waar er een goede connectie is met andere bedrijven in het pand. De Noordkant voldoet hier zeker aan. Daarnaast is er bij groei voldoende flexibiliteit om binnen het pand door te groeien.”

“Al een tijdje borrelt het idee om een banenmarkt te organiseren. Er liggen namelijk volop banen- en carrièrekansen in Amsterdam-Noord.”
Jullie zijn net ingetrokken. Hoe zit het met de indeling van jullie kantoor? Hoe ziet jullie droompaleis eruit?

“Veel groen (tapijt) en planten. We gaan nog een zithoekje creëren met een grote tafel die we gebruiken voor overleg en lunch.”

Moesten jullie iets of iemand overtuigen om bij ons te huren? Zo ja, waarom? En wat heeft jullie over de streep getrokken?

“Toen wij kwamen kijken was er nog niemand gevestigd in het pand. Dat geeft een wat lege sfeer. Maar na ook even gekeken te hebben bij een van de andere locaties van Temporary Palaces gaf dit alle vertrouwen dat ook deze locatie zou gaan inspireren en motiveren.”

Denken jullie dat Enerzien in Noordkant iets bijdraagt aan de buurt?

“Wij werken veel voor woningcorporaties. Binnenkort starten we aan een project in de buurt van ons kantoor. Binnen dit project gaan we kijken naar de verduurzaming en verlaging van de energielasten en -armoede van de buurt. Verder borrelt er al langer het idee om een banenmarkt te organiseren. In Amsterdam-Noord zijn de grootste zonnepaneelinstallatiebedrijven van Nederland gevestigd. Daarnaast zitten hier meerdere clean tech-ondernemingen. Het lijkt mij ontzettend leuk om hier eens wat meer ruchtbaarheid aan te geven voor de buurt. Er liggen namelijk volop banen- en carrièrekansen. Ik heb alleen het idee dat dit onder de bewoners van Noord niet bekend is.”

Wat is jullie droom? Waar willen jullie heen met Enerzien?

“We willen landelijk hét bureau worden voor vraagstukken over slimme energiesystemen. Voor de vooruitstrevende en innovatieve projecten van het moment. We hebben hier nog wat stappen in te zetten, maar we zijn goed op weg!”

Laat je net als Enerzien inspireren in Noordkant. Er zijn nog een paar kantoorplekkies vrij. Kom sfeerproeven of een keertje hoi-zeggen tegen Rens en zijn team. Maak een afspraak en laat je rondleiden door ‘t pand.