Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Lovetrigger

Duurzame kleding hoeft niet basic te zijn. Maarten Lambach laat met zijn label Lovetrigger zien dat het kan. Vanuit Lokaal Lokaal ontwerpt hij samen met zijn compagnon Joël sustainable urban wear met een eigenzinnige, tijdloze vibe.

Hoe zou je Lovetrigger omschrijven?

“Lovetrigger is een kledingmerk dat uiterst duurzame urbanwear maakt met een eigentijdse en toch tijdloze uitstraling.”

“Het doel is niet om rijk te worden van Lovetrigger, maar om een groeiende positieve impact op het milieu te maken.”
Wat vinden jullie het meest geweldige, fantastische aan Lovetrigger?

“Dat we hele duurzame producten maken, die qua design ook echt aanspreken. Vaak is duurzame kleding heel basic. Wij willen ‘t toch graag wat meer sjeu geven, zonder in te boeten op duurzaamheid. En dat kan prima.”

En wat kunnen we ‘t komende jaar verwachten van Lovetrigger?

“We willen met Lovetrigger resultaat boeken op drie terreinen: people, planet en profit. We willen dus zorgen dat mensen die onze kleding maken goed behandeld en betaald worden. Daarnaast willen we dat het maakproces van onze kleding zo min mogelijk milieuschade veroorzaakt. En met de laatste pijler ‘profit’ willen we van Lovetrigger een winstgevend bedrijf maken, dat op de lange termijn bestaansrecht heeft.”

Jullie zijn redelijke newbees bij Lokaal Lokaal. Eerste indrukken?

“Hiervoor zaten we in een traditioneel, saai kantorenverzamelgebouw vlak langs de snelweg in Baarn. Prima plek, maar niet gezellig en weinig inspirerend. Dat is nu wel anders. Lokaal Lokaal is een dynamische plek, waar een sfeer van creativiteit en samenwerking hangt. We voelen ons hier veel meer op onze plek, dan in Baarn langs de A1.”

Al leuke buren ontmoet?

“We hebben nog niet veel mensen ontmoet, maar de paar contacten die we hebben gehad waren positief. Ook de Lokaal Lokaal Whatsapp-groep is superhandig en laat zien dat mensen bereid zijn elkaar te helpen.”

En, al een bezoekje aan Sissi’s gebracht?

“We zijn er wel een paar keer binnen geweest, maar kennen Sissi’s nog niet zo goed. Het ziet er wel heel leuk uit en blijkbaar is het eten lekker en niet duur!”

Lovetrigger werkt samen met nieuwe Nederlanders: vakmensen die huis en haard zijn ontvlucht. Zo bouwen ervaren kleermakers uit bijvoorbeeld Syrië of Irak een zinvol bestaan op en krijgen ze eerlijk betaald. Hun expertise en liefde voor het vak zie je terug in de collectie. Kijk maar.