Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Monique Rodriguez

Monique Rodriguez schildert felle landschappen en grafische portretten. De ene keer abstract, dan weer figuratief. Zo’n beetje alles wat de kunstenares boeit, verandert in penseelstreken. Tijd voor een bezoek in haar atelier bij Lokaal Lokaal.

Hoe ben je begonnen met schilderen?

“Uit puur toeval eigenlijk. Mijn moeder had allemaal schilderspullen in huis en toen ik een keer bij mijn ouders was, pakte ik een kwast en had ik meteen de smaak te pakken. Sindsdien ben ik niet meer gestopt en dat is nu zo’n vier jaar geleden.”

Hoe is dat uitgegroeid tot je eigen merk? Hoe heb je je eigen stijl ontwikkeld?

“Ik schilder wat ik wil, wat me bezighoudt, wat ik mooi vind. Alles boeit me. Ik wil niet een bepaalde richting kiezen. Daar is het misschien ook nog te vroeg voor omdat ik pas een aantal jaren bezig ben.”

“Vijf jaar geleden schilderde ik nog helemaal niet. Dat zegt genoeg over hoe het leven ineens een andere afslag kan nemen.”
Hoe verkoop je je schilderijen?

“Op verschillende manieren. Zo heb ik tijdens een expositie verkocht en huurde ik een studio met een winkelruit van waaruit ik veel verkocht. Maar ik verkoop voornamelijk via Instagram. En inmiddels ook steeds meer viavia. Via mensen die een werk bij me hebben gekocht en daar dan weer bekenden van en zo rolt het balletje door.”

Op welk schilderij ben je het meest trots?

“Dat is makkelijk. Altijd op mijn laatste werk.”

Waar zat je hiervoor met je atelier?

“Toen zat ik in dat hierboven genoemde winkelpand. Op een superdruk hoekje van de van Woustraat en de Ceintuurbaan. Het was een hele fijne plek waar ik me ook goed kon terugtrekken en tegelijkertijd had ik een mooie etalage. Maar het was was anti-kraak en ik moest eruit. Nu zit er een kaaswinkel, haha.”

Is er wat veranderd sinds je in Lokaal Lokaal zit?

“Ik vind het fijn dat ik hier nu langere tijd zit, zodat steeds meer mensen me weten te vinden.”

“Dat creatieve bij Lokaal Lokaal is de spil en maakt het leuk, nieuw en altijd in beweging.”
Als je Lokaal Lokaal met een gevoel zou moeten omschrijven, wat zou dat dan Zijn?

“Het is heel open en er hangt een gezellige en relaxte sfeer. De beheerders zijn top. Ik vind dat ze vaak net dat stapje extra zetten en er echt iets van maken. Ik vind het nu al jammer dat het eindig is. Het liefst wil ik dat we allemaal kunnen blijven, zolang we maar willen!”

Ben je bekend met Sissi’s? Ben je daar wel eens te vinden?

“Jazeker! Ik vind het superleuk dat Sissi’s er zit. Ik ga er vaak even zitten om te lezen of gewoon een beetje rond te kijken. En ik spreek er ook vaak af met klanten. Mijn studio  zit op de begane grond vlakbij Sissi’s en ‘t voelt heel huiselijk als ik de koffie-automaat hoor pruttelen of wanneer geroezemoes  op de achtergrond klinkt. Daar word ik heel blij van!”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben?

“Ik kijk niet echt in de toekomst. Ik vind het fijner om niet te plannen, maar om alles open te laten. Vijf jaar geleden schilderde ik nog helemaal niet, dus dat zegt genoeg over hoe het leven ineens een hele andere afslag kan nemen. En dat is ook precies wat ik leuk vind, dat houdt het spannend. Maar als ik dan toch een beetje vooruit moet kijken qua schilderen, dan hoop ik dat ik een vaste studioruimte heb, dat ik grotere werken maak. Maar vooral dat ik er nog steeds zo enthousiast over ben en blij van word.”

Kunst aan je muur? Spiek door de ramen, kom naar binnen en ga blij naar buiten. Je vindt het atelier van Monique Rodriguez in Lokaal Lokaal.