Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Monique van Dusseldorp

Up-to-date zijn in media en technologie? Moet je héél even bij Monique van Dusseldorp aankloppen. Vanuit haar kantoor in Lokaal Lokaal stelt deze curator en moderator giga-seminars en -congressen samen. Denk aan NEXT Conference, Cross Media Café, Tweakers én de maandelijkse Cocktailparty bij Lokaal Lokaal.

Je werkt als curator en moderator. Voor welke seminars en congressen word jij gevraagd?

“Congressen en seminars over technologie, digitale ontwikkelingen, media en creativiteit. Het zijn bijeenkomsten voor professionals, die willen weten wat er verandert. Ik doe dat in opdracht. Mijn rol is nadenken over interessante invalshoeken, de juiste sprekers erbij zoeken en die vervolgens ook binnenhalen.

En waar werk je op dit moment aan?

“Op dit moment werk ik aan CogX, een groot tech-festival in London. Daarnaast werk ik aan NEXT Conference in Hamburg, dat vooral naar digitale ontwikkelingen kijkt, en MetAms in Amsterdam, dat creativiteit en Web3 ontwikkelingen centraal stelt. Tegelijkertijd werk ik aan de Cross Media Café-serie in Hilversum, over media-innovaties. En dan modereer ik ondertussen ook veel events, vooral over technologie en media.”

“Ik houd goed in de gaten wat er allemaal gebeurt, wie interessante dingen doet, en daarover goed kan spreken.”
Klinkt druk. Hoe ben je begonnen als moderator en curator?

“Ik doe dit werk al heel lang! Ik studeerde kunst en letteren en begon vervolgens als stagiaire bij het European Institute for the Media in Manchester. Voor ik wist was ik verantwoordelijk voor een groot tv-congres, en zo ben ik erin gerold. In de begintijden van internet startte ik een eigen bedrijf, de laatste twintig jaar werk ik als eenmanszaak.”

Hoe is je eenmanszaak in die twintig jaar uitgegroeid tot waar je nu staat?

“Ik houd goed in de gaten wat er allemaal gebeurt, wie interessante dingen doet, en wie daarover goed kan spreken – als je dat jaren achter elkaar doet, weten mensen uiteindelijk dat ze voor een spreker in dit domein mij kunnen vragen.”

En hoe ben je terechtgekomen bij Temporary Palaces?

“Ik heb jarenlang vanuit huis gewerkt, maar tijdens de pandemie trokken mijn schoonouders uit Suriname bij ons in, waren mijn twee tienerkinderen er de hele dag en moest mijn man ook thuiswerken. Wat hij nog steeds vaak doet. Ik zag een post van Temporary Palaces op Instagram voorbij komen en wist: het is tijd voor een eigen kantoor.”

“Mijn opdracht is eigenlijk altijd: zo veel mogelijk mensen binnenhalen. Maar wat er gebeurt tussen een veel kleinere groep mensen onderling is minstens zo interessant.”
Wat zei je gevoel toen je voor het eerst binnenstapte bij Lokaal Lokaal?

“Dit is de beste plek ooit. Maar echt. Ik woon op fietsafstand, het zit vol met creatieve bedrijven en er is een supergezellige plek beneden bij Sissi’s waar ik graag een tosti eet. En kijk gewoon uit het raam, zo mooi, de Amstel. Ik wil hier nooit meer weg.”

Je organiseert ook een maandelijkse cocktailparty bij Lokaal Lokaal. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Als ik aan congressen werk, ben ik altijd druk bezig met het sprekersprogramma. De opdracht is eigenlijk altijd: zo veel mogelijk mensen binnenhalen. Maar eigenlijk is wat er gebeurt tussen een veel kleinere groep mensen onderling minstens zo interessant. The 2-Hour Cocktail Party is een boek dat ik vorig jaar las, en ik dacht meteen: dat past precies bij mij.”

 

“Ik haal eens per maand twintig interessante mensen bij elkaar. Kunstenaars, ondernemers, tech professionals – mensen die ik al lang ken, sommigen die ik nog maar net online ontmoet heb, andere huurders. Vervolgens laat ik ze twee uur lang met elkaar praten, zorg ik voor een mooi muzikaal optreden, introduceer ik mensen en stel ik vragen. Mijn dochter van zestien maakt samen met haar vriendinnen de cocktails. Het resultaat is een ontzettend gezellige en interessante bijeenkomst.”

“Het is nu zo gezellig dat ik er zou kunnen wonen.”
En hoe is de sfeer in het pand en het contact met de buren?

“Erg goed! De groepsapp is daarbij belangrijk, maar ik maak ook altijd een praatje op de gang als dat kan.”

Hoe is je ruimte geëvolueerd in de tijd dat je bij Lokaal Lokaal zit?

“Ik kwam hier met dozen en kasten, nam van een bedrijf dat wegging een bank over, hing kunstwerken op en kocht op Marktplaats een mooie tafel erbij. Het is nu zo gezellig dat ik er zou kunnen wonen.”

Hoe zou je je ruimte omschrijven in één zin? Of misschien twee.

“Mijn woonkamer. Zo voelt het echt, ik ben hier thuis.”

Waar wil je heen met je bedrijf? Wat is je ultieme droom?

“Ik meen het: hier blijven. Dit is voor mij de beste plek. Ik wil niet weg!”

Met Monique van Dusseldorp in contact komen? Struin door de gangen van Lokaal Lokaal, of zoek haar op in buurtcafé Sissi’s (let op de tosti). Maar digitaal kan ‘t natuurlijk ook via LinkedIn.