Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Moxiemodels

Catwalks van Milaan, tropische reizen en ontelbare shoots: ex-topmodellen Marielle Macville en Xandra van Rooijen draaien al zo’n 30 jaar mee in de fashionbranche. Eerst zelf als topmodel, nu met hun modellenbureau MoXieModels. Vanuit Lokaal Lokaal runnen zij hun agency voor modellen met pit én zelfvertrouwen.

“Smith van de Uni liep in no-time de Louis Vuitton-show.”
Jullie bedrijf heet MoXieModels. Waar komt die naam vandaan?

“De M is van Marielle X is van Xandra. In ‘t Engels staat iemand die moxie heeft voor iemand met zelfvertrouwen en pit. En dat is nu net wat onze modellen nodig hebben.”

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte van andere modellenbureaus?

“Wij zijn allebei topmodel geweest. Daardoor weten we bij elke stap, elke opdracht en elke reis wat onze modellen te wachten staat. Dat komt omdat we dit zélf gedaan, meegemaakt en ondervonden hebben. Daarmee zijn wij ook het enige bureau in Nederland dat samen 60+ jaar ervaring heeft in de nationale en internationale modellenwereld.”

Kun je iets vertellen over de beginperiode van MoXieModels?

“In het begin hadden we vooral geluk. We scoutten een aantal meisjes dat al snel in het buitenland aan de bak kon. Zo liep Smith van de Uni in no-time de Louis Vuitton-show. Daarnaast hebben we allebei goede contacten bij de grote buitenlandse modellenbureaus. Onze bookers van toen zijn daar doorgegroeid tot CEO’s, waardoor we werkrelaties hebben van ruim dertig jaar.”

Hoe zijn jullie gegroeid ten opzichte van het begin?

“In het begin waren we vooral gefocust op scouten, ontwikkelen en plaatsen van modellen in het buitenland. Nu de eerste meisjes sterke en solide internationale carrières opgebouwd hebben, richten we ons ook op de Nederlandse markt. Daarnaast huurden we in het begin voor iedere testshoot, casting en catwalktraining een studio. Inmiddels hebben we bij Lokaal Lokaal ons eigen kantoor en onze eigen fotostudio en vertegenwoordigen we natuurlijk een veel groter aantal modellen.”

“Café Sissi’s is een goede toevoeging aan ons kantoor. De koffie en cakes zijn heerlijk en het personeel is superleuk. Daardoor is het voor ons gelijk een extra meet & greet-ruimte.”
Wie heeft jullie getipt op Temporary Palaces?

“Een modefotograaf die al een studio bij jullie in het gebouw huurde.”

En wat was doorslaggevend? Waarom kozen jullie voor Lokaal Lokaal?

“Allereerst is de locatie perfect bereikbaar met zowel ‘t OV als de auto. Daarnaast is de ruimte groot genoeg, is er veel daglicht en is café Sissi’s een goede toevoeging. De koffie en cakes zijn heerlijk en het personeel is superleuk en aangenaam. Daardoor is het voor ons gelijk een extra meet & greet-ruimte. Ook vinden we het superfijn om dagelijks met andere creatieve mensen in contact te komen.”

Als je Lokaal Lokaal met een gevoel zou moeten omschrijven, wat zou dat dan zijn?

“Vier woorden: als een warm bad.”

En hoe ziet jullie paleis eruit?

“Ons kantoor zit heerlijk op de bovenste verdieping. Daardoor is ‘t natuurlijk licht fantastisch en kunnen we op ieder moment van de dag foto’s maken. We hebben een eigen kleedkamer en een haar- en make-up-set up. Ook is er genoeg plek om catwalklessen te geven aan onze modellen. Daarnaast is het fijn dat we zo nu en dan de openbare ruimtes en gangen van ‘t gebouw kunnen gebruiken en dat de andere huurders daar tof op reageren.”

Wat was jullie hoogtepunt van afgelopen jaar?

“De prachtige fotoshoot die we gedaan hebben in onze ruimte met een van onze toppers!”

En wat brengt de toekomst? Wat is jullie droom?

“Onze droom is om te groeien naar nog meer Internationale erkenning!”

Gescout worden door oprichters Marielle en Xandra? Wandel lang en vaak door de gangen van Lokaal Lokaal of kom op je paasbest naar Sissi’s. Je weet maar nooit.