Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Mublio

Met slimme meubels haalt Mublio alles uit ruimte. Van verloren trapruimtes maken oprichters Koen Kaljee en David Demper opbergpaleizen in precies de goede kleur. Doen ze goed. Binnenkort bouwt Mublio ook thuiswerkplekken, inbouwbedden en kledingkasten. En dat vanuit hun werkplaats bij Zuid-West.

Hoe zijn jullie begonnen met Mublio?

“De eerste meubels maakten we in onze achtertuin in Amsterdam Noord. Dit was tijdens de eerste covidgolf. Op een gegeven moment werden onze thuiswerkende buren daar gek van, begrijpelijk. Dat was ‘t moment dat we op zoek gingen naar een werkplaats. Die vonden we op ‘t Marineterrein naast Nemo, maar dat werd al snel te klein.”

Hoe kwamen jullie erbij om bij Temporary Palaces een ruimte te huren?

“Via LinkedIn tipte iemand ons. Bij het eerste gesprek was Temporary Palaces net gestart: de huur van hun eerste locatie was bijna rond. We konden al wel komen kijken. Op de dag dat zij de sleutel kregen, konden wij ook die van ons ophalen!”

“Onze droom is om met slimme inbouwmeubels een extra kamer te creëren, zónder uit te bouwen. Denk aan combi’s als een thuiswerkplek met een logeerkamer, een kinderbed met een inbouwkast en een erkerbankje met opslagruimte. ”
Waarom kozen jullie voor Zuid-West?

“Als startend bedrijf zochten we een werkplaats die betaalbaar en niet al te groot was, maar waar we wel in konden groeien. We zijn in Zuid-West gestart met een bureau, twee bureaustoelen en een koffiezetapparaat. Inmiddels zitten we er met een team van acht mensen en hebben we een complete werkplaats waar we onze meubels bouwen. De jongens van Zuid-West waren open en dachten steeds mee over uitbreidingsmogelijkheden: we konden steeds een stukje extra huren.”

En, leuke buren in de loods?

“In een gedeelde werkplaats gebeurt er altijd wel iets. Iemand heeft een vet kunstwerk gemaakt, organiseert een borrel of heeft 1.000 koekjes over van een evenement. Op vrijdag ontstaat er vaak spontaan een borrel, vooral als onze buren van de Tuinen Van hun maandelijkse Yard Sale opbouwen. Het is altijd erg verfrissend om dan even met de buren bij te praten. We doen namelijk allemaal totaal iets anders. Maar omdat iedereen onderneemt, kunnen we vaak wel iets van elkaar leren en lachen we om elkaars avonturen.”

Hoe hebben jullie je werkpaleis ingericht?

“Ons paleis is een geoliede werkplaats en is een plezier om in te werken. Dat betekent: veel machines, veel meubels in aanbouw, veel planten, veel chillbanken en ook veel lunchtafel. Die laatste is groot en zelfgebouwd en perfect voor onze gezamenlijke lunch.”

Wat vinden jullie het meest geweldige, fantastische aan jullie bedrijf?

“Het leukste is mensen blij maken met hun meubel. Een inbouwmeubel op maat maken, is vaak best ingewikkeld: je moet een ontwerp (laten) maken, dan iemand vinden om het uit te voeren en vervolgens zit je een paar weken in een verbouwing. Bij Mublio hebben we voor bijna elke situatie al een oplossing. Zo weet je vooraf al hoe het eruit gaat zien en wat het kost. Bovendien monteren we de meubels in een dag, dus mensen zitten niet in een verbouwing.”

Zouden jullie meereizen met ons als deze locatie dicht gaat?

“We hopen eigenlijk dat als deze locatie dicht gaat we onze eigen plek kunnen huren, maar we gaan dan wel onze buren enorm missen.”

En tot slot: hoe ziet de toekomst van Mublio eruit?

“Het is onze droom om met slimme inbouwmeubels een extra kamer te creëren, zónder uit te bouwen. Denk aan combinaties van een thuiswerkplek en een logeerkamer, een kinderbed met een inbouwkast of een erkerbankje met opslagruimte. Uiteindelijk willen we een catalogus met inbouwmeubels aanbieden, waarin iedereen die op zoek is naar meer ruimte een passende oplossing vindt.”

Voor iedereen die zelf een ondefinieerbare trapruimte bezit, nieuwsgierig is naar dat waar Koen en David supergoed in zijn en wel oren heeft naar méér ruimte in je eigen ruimte: check Mublio. Tis potverdorie vakmanschap.