Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Studio Stam

Bij Studio Stam bouwen ze installaties en interieurs. Eerst voor kleine klanten, toen voor grote. En inmiddels maken ze steeds vaker de switch van in-opdracht naar eigen ontwerp dat je kunt huren of kopen. Oprichter Sam van Doorn timmert dus lekker aan de weg met zijn team vanuit Zuid West.

Hoe is Studio Stam ontstaan?

“Studio Stam is ontstaan toen ik nog op de kunstacademie in Arnhem zat. Samen met mijn huisgenoot Styn Geurts wilden we meer de kant op van installatie- in plaats van grafisch ontwerp. Styn kreeg direct na zijn afstuderen een goede baan aangeboden dus ik timmerde solo verder aan de weg met Studio Stam. Tot we viral gingen met de Pinball machine. Toen ging het snel. De afgelopen twee jaar is Styn ook weer bij gaan springen met projecten als creative freelancer, dus dat is erg tof.”

“We zien ondernemers hier groeien. Zo is Mublio van één stationwagen met aanhanger naar twee bedrijfsbussen geswitcht, ook de Tuinen Van groeit elke dag en voor Steans Beans werd Zuid West zelfs te klein. Die vibe geeft je als ondernemer een enorme boost.”
En hoe is je bedrijf gegroeid?

We zaten eerst op 20 m2 in het Volkshotel. Toen we grotere klanten als CBRE, Booking.com, Ketel 1 & Redbull kregen, groeiden we onze mini-werkplaats uit. Nu maken we de switch van projecten in opdracht naar verkoop en verhuur van eigen installaties en interieurontwerp als popuppingpong.nl en sjlbanen.nl.”

Doe je al dat kluswerk alleen of heb je een sterk team achter je?

“We hebben nu een heel team. Dat maakt het ook veel gezelliger. David is Chef Werkplaats en houtbewerker, Bas is technisch tekenaar,  Styn is bouwer en creative en Britt doet social media. Daarnaast hebben we nog een heel team voor de op- en afbouw van installaties op events.”

“In Zuid West gaan we de Pop-up Ping Pong Party hosten. Met dit concept kunnen wij experimenteren en groeien. Tegelijkertijd hopen we hiermee de mensen uit de buurt naar binnen te halen.”
Waarom koos je voor Zuid West?

“We werden getipt via een bekende van Steans Beans die al bij Zuid West huurde. De vrijheid om zelf een kavel in te richten past bij ons en we kunnen altijd overleggen met het Zuid West-team als we willen uitbreiden. Daarnaast ligt de loods direct aan de snelweg, waardoor we makkelijk kunnen laden en lossen. Ook is er een gezamenlijke ruimte waar evenementen georganiseerd worden. Ideaal om nieuwe spellen en installaties uit te testen. Zo gaan we in het najaar weer van start met onze maandelijkse Pop-up Ping Pong Parties.”

Kun je iets vertellen over de community? Leuke buren in de loods?

“De buren zijn fantastisch bij Zuid West. We zien iedereen groeien en dat inspireert. Toen we aankwamen had trapkastenmaker Mublio bijvoorbeeld nog een stationwagen met aanhanger. Nu staan er twee bedrijfsbussen voor de deur. Ook de Tuinen Van groeit als kool en Steans Beans is inmiddels de loods al ontgroeid. Dit geeft als ondernemer een enorme boost om tussen te zitten. Daarnaast kunnen we hier goed sparren, lunchen of een biertje drinken op vrijdag.”

“Het doel van álle projecten van Studio Stam is verbinden op een laagdrempelige manier. Onze installatie Pop-up Ping Pong is daarom ook één van onze paradepaardjes.”
Hoe heb je je paleis ingericht?

“We hebben de helft van de kavel overdekt met een werkplaats voor houtbewerking en elektra. Boven op de werkplaats is een kantoorgedeelte in een kas met keukentje. Naast de werkplaats is de opslag van onze installaties en is er een werkruimte voor schoon werk. Vanaf volgende maand huren we meer m2’s, zodat we daar een showroom op kunnen bouwen voor onze installaties.”

Je maakt handcrafted pingpongtafels voor de Pop-up Ping Pong Party’s in Zuid West. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Yes, Pop-up Ping Pong (PPP) is de doorbraak geweest van onze eigen installaties, met het prachtige grafisch ontwerp van Guido Cilissen. We verkopen en verhuren deze sinds 2018 . We willen van PPP een creatieve sportclub maken. Elke laatste donderdag van de maand organiseren we daarom PPP-parties in ZuidWest. Zo kunnen we nieuwe dingen uitproberen en brengen we onze ideeën dichterbij de mensen uit de buurt. Het is fijn dat Zuid West hier ruimte voor biedt.”

Op de camping altijd kampioen in rondom-de-tafel? Kom je service dan snel een keertje afstoffen op de Pop-up Ping Pong Party van Studio Stam. Of kijk hier op hun Insta. Of kom naar de showroom in Zuid West als-ie open is. Zo. Veel. Opties.