Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

Studio3000

Nurcan Tuzkapan, oprichter van studio3000, omringt zich met objecten waar ze zelf blij van wordt. De collectie in haar vintageshop, één van de parels van Lokaal Lokaal, heeft ze from scratch opgebouwd. Hier staat design dat thuishoort in droomhuizen. 

‘Het was best een stap voor me om bij Lokaal Lokaal te huren. Ik navigeerde in een onbekende wereld, deed alles op eigen houtje en moest risico nemen. Ik was net een paar maanden bezig, stond nog aan het begin van mijn onderneming en huurde antikraak. Ik kon er ieder moment uitgeknikkerd worden.

“Dat ik ‘t van scratch zelf heb opgebouwd, is iets waar ik kracht uit put: de dingen zélf doen, steeds weer iets nieuws leren.”

Ondertussen werd m’n collectie steeds groter en droomde ik van een eigen plek met meer vastigheid. Een eigen ruimte bij Lokaal Lokaal was het begin van iets nieuws. Achteraf was het natuurlijk een geweldige keuze: het is een onwijs bijzondere locatie en ik ben blij dat ik in het diepe ben gesprongen.

studio3000 is een verlengstuk van mijn interesses en skills. De ruimte staat vol met ontwerpen, vormen en materialen die mij inspireren. Tegelijkertijd ben ik er niet aan gehecht, alles is te koop én te huur. De ruimte zelf ook trouwens, je kunt hier als merk namelijk eindeloos content creëren met meer dan 100 styling opties.

“in studio3000 heb ik altijd blije mensen over de vloer.”

Dat ik ‘t van scratch zelf heb opgebouwd, is iets waar ik kracht uit put: de dingen zélf doen, steeds weer iets nieuws leren. Ik stop daar veel tijd en energie in en blijf daarbij dicht bij mezelf en mijn smaak. Dat ik nu altijd blije mensen over de vloer heb in studio3000, is iets fantastisch!’

Met Paul, Daan en Nick van Temporary Palaces had ik eigenlijk direct goede vibes. Ze zijn super laid-back, willen echt iets tofs neerzetten en aan een community bouwen. In het pand zelf hangt een speelse sfeer. Het is een voormalig schoolpand met prachtige hoge plafonds en veel ramen. De aula is omgetoverd tot café en de huurders van het pand zijn vriendelijk. Allemaal verschillende types ook: dat is wat het zo leuk maakt. Vooral in die gekke lockdowns was het een plek waar ik toch voelde dat ik onder de mensen was.’

Nurcan zit met studio3000 aan de voorkant van Lokaal Lokaal. Zwaai naar d’r (vindt ze vetgezellig), of loop even binnen om te kijken, kopen of huren. Dat kan ook via Insta: @studio3000amsterdam.