Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Beeld: Jaap Beyleveld

The Music Recruiters

The Music Recruiters plaatst mensen bij platenlabels, management agencies en boekingskantoren. Vanuit Bureau Zuid recruiten Pieter Wolter en zijn team de mensen achter de schermen in de muziekindustrie. En daar zijn ze goed in.

Je recruit people who rock their business, kun je dat uitleggen?

“Ik ben zelf muzikant en heb lange tijd in een funkband gespeeld als bassist. Met die band heb ik ook de zakelijke kant van de muziekindustrie leren kennen. Eerst bij een rechtenorganisatie, toen bij een muziekproductiestudio. Ik merkte dat er maar weinig specialisten waren die mij konden vertellen van: ja, wat is nou de ideale vervolgstap als muzikant? Lang verhaal kort: ik zag daar een gat in de markt en richtte The Music Recruiters op. Wij recruiten niet de artiesten zelf, maar zoeken de juiste mensen achter de schermen in de muziekindustrie. We plaatsen mensen onder andere bij platenlabels, management agencies en boekingskantoren. Als zij mensen zoeken voor hun team, bellen ze ons. Daar komt ook ons slogan ‘People who rock their business’ vandaan.”

“Ik voel echt een gedreven spirit als ik door de gangen van Bureau Zuid loop.”
En, hoe lopen de zaken?

“Gaat goed! We werken met grote namen als de Ziggodome, Spinnin’ Records, Warner Music en Ace Agency. We zijn heel breed, van platenlabels tot publishers tot managementkantoren en boekingskantoren, iedereen is welkom bij ons en klanten keren terug.”

Doe je alles zelf of heb je een recruitmentteam om je heen?

“In het begin deed ik alles alleen. Nu zijn we met z’n vieren. Ik ben recruiter, naast mij hebben we nog een andere recruiter, Rajko, Chelsea op marketing en Leila op project management/support.”

“Dus kijk, we werken natuurlijk in de muziekindustrie en willen professioneel overkomen. Dan wil je ook een ruimte hebben die daarbij past. Dat heeft Bureau Zuid allemaal.”
Hoe ben je terechtgekomen bij Temporary Palaces?

“De classic: via-via. Een vriend van mij is bevriend met de broer van Paul, een van de oprichters. Ik was klaar om te professionaliseren en wilde niet de hele tijd thuiszitten tijdens corona. In het begin zat ik er alleen, maar nu is de ruimte met dit team echt nodig.”

Wat sprak je aan in Bureau Zuid?

“Ik vind het tof dat er zo veel startende bedrijven zitten. Ik voel echt een gedreven spirit door de gangen van Bureau Zuid loop. Daarnaast is de locatie supergoed bereikbaar met het ov. Ik spreek natuurlijk veel mensen op kantoor, dus dat is ideaal. En het is ook gewoon een heel representatieve locatie. Dus kijk, we werken natuurlijk in de muziekindustrie en willen professioneel overkomen. Dan wil je ook een ruimte hebben die daarbij past. Dat heeft Bureau Zuid allemaal. Je kan ook wel in een co-working space gaan zitten in Amsterdam, maar dat heeft lang niet dezelfde sfeer als dit.”

“Over vijf jaar hoop ik dat we een nog groter team vormen en dat we een fijne werkgever zijn voor onze mensen.”
Hoe zit het met de indeling van je paleis? Al helemaal hoe je het wil?

“Er ligt een mooi vloertje in, natuurlijk ook wat plantjes en the best part: het logo op de muur. We hebben er nu ook een ander logo bij, Thirty Three Group, wat ons moederbedrijf is. We zijn begonnen als The Music Recruiters en we gaan later dit jaar nog een merk lanceren, en de naam daarvan wordt Thirty Three. Met dat merk gaan we hetzelfde werk doen, maar dan in de bredere creatieve sector. Dus we gaan voornamelijk commerciële posities, dus marketing & sales en accountmanagement doen bij ook andere bedrijven in de creatieve sector. Denk aan gaming, design, fashion en reclame. We willen graag een soort kruisbestuiving tussen die merken creëren.”

Wat is je droom met The Music Recruiters? Waar wil je staan over 5 jaar?

“Over vijf jaar wil ik meerdere kantoren hebben. Ook in het buitenland. Daarnaast hoop ik dat Thirty Three goed gaat groeien. En ik hoop dat we een nog groter team vormen, dat zelfstandig draait en dat we een hele fijne werkgever zijn voor mensen. Ik vind het trouwens echt leuk hoe Temporary Palaces ook zelf gegroeid is. Ik zat er best wel aan het begin, toen was het alleen nog Paul, Nick en Daan, met z’n drieën. Dat team is nu ook groter geworden. En hun locaties ook, het is mooi om te zien hoe ze met hun concept de stad steeds ietsjes meer ‘overnemen’. Het persoonlijke contact met hen vind ik ook heel leuk, het zijn echt hele aardige gasten. Echt mooi om te zien dat ook zij zelf groeien naast alle ondernemers die ze een plek bieden om in te groeien.”

Werken voor Ziggo, Spinnin’ Records of Warner? Leg je slaapzak neer voor het kantoor van The Music Recruiters in Bureau Zuid. Of keep your cool en bekijk hier de openstaande vacatures.