Contact

Zoek je een knus plekkie, of juist een grotere ruimte om in te werken? Keertje praten over een leeg pand in de stad? Stuur ons een berichtje en je hoort van ons.

Thank you for your message!
Copy: Judith Cretier
Beeld: Jaap Beyleveld

Zo Zero

Één maand plasticvrij: het bleek een onmogelijke challenge die alles veranderde voor Jasmijn Wiebenga en Carien Slagter. Dat spul zat óveral. Verpakt om pasta en groente, in tandenborstels, zeep en zelfs in karton. Met Zo Zero doen ze het anders: vanuit Zuid-West bouwen de twee gestaag aan een almaar uitdijende online supermarkt, en niets is er van plastic.

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, het mag een cliché zijn, maar het is er eentje met een reden. Dagelijks worden we geïnspireerd door zo veel geweldige alternatieven voor single use plastics, bedacht door ondernemers met dezelfde missie als de onze: ‘Break Free From Plastic’. Samen helpen we mensen wegwerpplastic, zoals tasjes en verpakkingen, te vermijden, hun afvalverbruik te verminderen en plasticvrij te shoppen. Dat doen we door met Zo Zero op één plek een groot assortiment plasticvrije producten aan te bieden.

“We bieden op één plek een groot assortiment plasticvrije producten aan.”

Voor we bij Zuid-West introkken, werkten we bij dezelfde corporate. We verveelden ons daar een beetje en besloten elke maand een challenge te doen. Een maand niet drinken, toen geen tv en daarna die maand zonder plastic. Deze laatste was zó moeilijk, dat we besloten er iets mee te doen. De zoektocht naar plasticvrije producten begon, de website volgde al snel en the rest is history!

De eerste tijd werkten we vanuit huis. Ons magazijn zat op de zolder van Jasmijn. We probeerden de ‘werkruimte’ zo efficiënt mogelijk te gebruiken, toch zaten we regelmatig tussen de dozen in de woonkamer: Temporary Palaces kwam voor ons precies op het juiste moment. 

“Bij Zuid-West komen mensen langs voor een drankje, om planten te shoppen of de lekkerste pizza van Amsterdam te eten!”

Onze ruimte in Zuid-West hebben we duurzaam ingericht: veel tweedehands, krijgertjes van familie en vrienden, of mooie producten die we nog verkopen in de shop. We zijn trouwens het meest in onze nopjes met een meest recente aankoop: de papierdispenser. Je bent natuurlijk pas een echt e-commerce bedrijf als je een professionele papierdispenser hebt ;).

Dat we nu in hetzelfde pand werken met andere start-ups, is geweldig. Je komt er zo veel inspirerende, leuke mensen tegen. Zo hebben we in december met onze buurjongens een fantastisch kerstdiner gehad en ook de opening van Totti beach was er eentje om te onthouden. 

Daarnaast brengt Zuid-West leven in de buurt. Het is niet langer een verlaten bedrijfsgebouw: er gebeurt wat! Zo trekken de start-ups en het stadsstrand Totti Beach publiek. Mensen komen langs voor een drankje, om planten te shoppen of voor de lekkerste pizza van Amsterdam!

Verminder je eigen plasticverbruik met slimme trucjes, producten en tips van Zo Zero. Jasmijn en Carien delen alles wat ze weten: volg ze op @zozero.nl en schrijf je in voor hun knalnieuwsbrief!